top of page
_DSC7720.jpeg

Kisgyerekes közösségi tér

Kíváncsi vagy mi lehet az, ami egyben feszültségoldó, fizikailag kihívás, igazi énidő, miközben ott van veled babád, apró totyogósod? Adj egy esélyt, nem lehetetlen!

A Csend Kapuja megvalósításának leginkább motiváló pillanata az volt, mikor friss kétgyerekes anyukaként úgy éreztem rám szakad az ég. Nincs hova menjek ennyi gyerekkel, nem tudok jógázni, sportolni, nincs én időm… megfogadtam, hogy még egy gyereket akkor vállalok, ha mindezt megoldom… Így mikor harmadik babámat vártam, végig jógát tartottam, s születése után 3 hónappal már újra kezdtem az oktatást: immáron délelőttönként babás anyukáknak, akik ugyanarra vágytak, mint én. Csodálatos volt, felejthetetlen élmény, annál is inkább, mert többen közülük mai napig járnak jógázni hozzám, velem, mert ez az érzés meghatározó lett számunkra.

 

Babás jógáimon ugyanúgy kundalini jógázunk, mint egy szokásos órán, egyetlen változtatással: a merev szabályokat félretesszük, és engedünk a gyermekek igényeinek is teret. Mit hoz ez?

- rugalmasságot: megtalálod az egyensúlyt közted és babád igényei között (bármikor szoptathatsz, büfiztethetsz, pelenkázhatsz, etethetsz...). Eközben a jóga által tényleg rugalmasabb lesz a tested!

- örömöt: érzed tested, lelked erejét, kitartásod, határaid, melyek örömmel töltenek el, míg gyermekedet eközben közösségbe helyezed, egy biztos térbe, ahol veled van, de mégis önállóan; így fedezve fel a világot.

- stresszkezelést: Nem tudsz késni! Nyugodtan készülj el otthon! Ellentétben a hagyományos óráimmal, bármikor csatlakozhatsz! Itt elsőként mesélünk egymásnak, ki hogyan érkezett az alkalomra (aludtunk/nem aludtunk, sírósbaba/mindig alszik, fáj a hátam/fáj a nyakam…), mintha csak egy klub lenne, majd a következő két órában ennek megfelelően mozgatjuk meg magunkat. Relaxálunk és énekes meditációval varázsoljuk el a gyermekeket. Te kisimulva, babád kifáradva fejezi be ezt a különleges alkalmat.

 

A harmonikus együtt-lét velejárója itt is, mint mindenütt szabályokon alapul. Azért, hogy létrejöhessen egy nyugodt, békés, vidámsággal egy igazi közösséget oltalmazó tér, pár dolgot tartsunk szem előtt:

  • mindenki más családi háttérrel, szokásokkal érkezik, legyünk befogadóak, ítélet-mentesek. Egymás gyermeknevelését tartsuk tiszteletben. Kéretlen tanáccsal nem szolgálunk!

  • gyermekeket szabadjára engedjük addig a pontig, míg önmagára, vagy más épségére nem veszélyes. Mindezt tudatosan tesszük, hogy ők is élvezhessék az alkalmakat.

  • a teremben természetesen lehet enni, inni, pelenkázni, ezért kimenni az óráról nem szükséges! Mivel az alkalom hosszú, így hozhattok a csemetéknek eleséget. Arra kérlek, hogy jól válaszd ki mit, mert másik gyermek is megkívánhatja. Helyezd előtérbe az egészséges tízóraikat, gyümölcsöt, cukormentes rágcsálni valókat, lehetőleg tej- és gluténmenteseket.

az alkalmakra be kell jelentkezni, a lemondás pedig ebben az esetben is 24 órán belül az alkalom felszámításával jár, kérlek jelezz időben, tudjunk róla!

Minden héten kedden 9-11-ig várlak babás kundalini jógával.

bottom of page