top of page

Kundalini mantrák

Ong 
  Jelentése a teremtő - a legősibb rezgés mellyel minden teremtés zajlik.

Ong Namo, Guru Dev Namo
 Ez az Adi Mantra. Minden egyes Kundalini Jóga óra ezzel kezdődik. Ezzel hangolódunk rá belső magasabb énünk rezgésére. ONG "a határtalan teremtő erő minden jelenség és cselekedet mögött". ("Om" vagy "Aum" az abszolút és formában meg nem jelent Isten neve). NAMÓ "tiszteletteljes üdvözlet, hívás", GURU "a belső megvilágosító bölcs erő / tanító", DEV jelentése "isteni, belső". Együttes jelentése: "Belső bölcsességhez fohászkodom."
 

Aad Guray Nameh, 
Jugaad Guray Nameh, 
Sat Guray Nameh, 
Siri Guroo Dayvay Nameh

Ez a Mangala Csarn Mantra, melyet védelemre kérünk. Az emberi test körüli elektromágneses mezőt borítja körül védő fénybe. Jelentése: "Tisztelettel hajlok meg a legfőbb (belső) Tanítóm előtt, Meghajolok elmúlt korok bölcsessége előtt, Megh
ajolok az Igaz Bölcsesség előtt, Meghajolok a végtelen, láthatatlan bölcsesség előtt."

Sat Nam

 Ez a Mag Mantra, vagy Bidzs Mantra. A Sat - azt jelenti igazság, a Nam - név, identitás.
A mantra jelentése: Igazság a nevem Ezzel elismerjük az Igazat, mely nagyobb bármely emberi igazságnál, ahol nem számít jó és rossz.
Üdvözlésként a Sat Nam azt jelenti: Látlak téged, látom igaz természeted. Sat Nam!

Ek Ong Kar Sat Gur Prasad,
Sat Gur Prasad Ek Ong Kar

Ez a Mágikus Mantra, melyet az ereje és szentsége miatt neveztek így el. Sok könyvnyi magyarázat szól erről a mantráról. Fontos tudni, hogy ne vigyük túlzásba, ne használjuk túl gyakran ezt a mantrát. Jelentése: "Egy az Alkotó - Az Igazság a (belső) Tanító bölcsessége által jut el hozzánk."

Ek ong kaar, sat naam, karataa purakh, nirbho, nirvair
Akaal moorat, ajoonee, saibhang, gur prasaad. Jap!
Aad such, jugaad such, Hai bhee such, Naanak hosee bhee such.

Ez a Mul Mantra, a Gyökérmantra. Jelentése: " Mindenek Teremtője Egy. Igazság az ő neve. Amit tesz abban nincs félelem, nincs düh, halálon és születésen túlmutat, önmagát megvalósítva, valósan a (belső) Tanító bölcsessége és áldása által. Meditálj!: Ő igaz volt a kezdetekben, igaz minden korokban, igaz a jelenben is, Nanak mindig Igaz lesz."

Ek Ong Kar Sat Nam Siri Wahe Guru
Ez az Adi Shakti Mantra, nagyon erőteljes segíti a Kundalini felemelkedését, és az elmének az emelkedett eksztázisban való elmerülését. EK jelentése "az Egy, mindennek lényege", ONG az a legősibb rezgés melyen keresztül a teremtés zajlik azóta is, a KAR "teremtés", SZAT "igazság", NÁM "a név, a való", SZIRI "végtelen nagy", WA "eksztázis", GURU "belső tanítás, bölcsesség". Együttes jelentése: "Egy a teremtő kinek neve Igaz. Végtelen az az eksztázis mely a Legfelsőbb Bölcsességből ered.

 

Gobinday Mukunday Udaaray Apaaray Hariang Kariang Nirnamay Akamay
Ez a Guru Gayitri Mantra melynek jelentése: "Megtartó, Megváltó, Megvilágosító, Végtelen, Pusztító, Újrateremtő, Névnélküli, Vágynélküli". Ez a mantra a két agyfélteke működését egyenlíti ki, és a Szívközpontra hat, segít az együttérzés, a türelem, a tolerancia és a Végtelennel való jóga/egyesülés megélésében.

 

Har Hare Hari Wahe Guru
HAR jelentése: Teremtő Végtelenség, a teremtő bölcsesség és akarat egyik neve
HARE ugyanaz kissé másképp.
HARI a Teremtés aktív formája
Wahe Guru az eksztázis mely a Legfelsőbb Bölcsességből ered.

 

Har Har Har Har Gobinday,  Har Har Har Har Mukunday
Har Har Har Har Udaaray,  Har Har Har Har Apaaray 
Har Har Har Har Hariang,  Har Har Har Har Kariang 
Har Har Har Har Nirmaanay, Har Har Har Har Akaamay

A Guru Gayitri Mantra négy Har-ral: ez a mantra az elmét a bőséggel áradó jólét és belső termtő erő rezgésére
hangolja. Az Önvaló 8 arculatát nevezi meg. A HAR négy ismétlése a múltbéli akadályok ledöntését segíti és erőt ad. A félelmet elköteleződöttségé és határozottságá alakítja át és a Köldök központ erőtartalékait aktivizálja. Támogatást és segítséget kér: ennek a mantrának a zengetésével minden erő előjön, hogy valós lényegünk és célunk megvalósításában segédkezzen.

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung
Ez a Sziri Gayitri Mantra gyógyítás, gyógyulás céljából zengetik. Ra a nap, Ma a hold, Da a föld, Sza a Végtelenség. Sza a végtelen, Szé a végtelenség egyetemessége, Szó Hang jelentése "Én Te vagyok". Ra Ma Da Sza a Föld Mantra. Sza Szé Szó Hang az Éter Mantra.

Sa Ta Na Ma
Ez a Pandzs Shabad mely a világegyetem öt ősi hangrezgését idézi. "Sa" Végtelenség, "Ta" Élet, "Na" Elmúlás, "Ma" Újjászületés. Az 5. hang az "A". Ez a Kundalini Jóga talán leggyakrabban használt mantrája.

 

Wahe Guru
A ‘Wahe’ a tisztelet és az eksztázis kinyilatkoztatása. ‘Guru’ az aki a sötétségből a fénybe

vezet minket. A ‘Wahe Guru’ a teljes eksztatikus tisztelet kifejezése az Isteninek. Ez a Gurmantra, amely elindít a sorsod útján. Minden Wahe Guru meditáció erősíti a fényív és az agyalapi mirigy kapcsolatát. Ezzel a teremtés természetes lesz és felszabadító. Minden pillanatban megtalálhatod a biztonságot és az elveszettnek hitt erődet!

Wha-hay guroo wha-hay guroo
wha-hay guroo wha-hay jeeo

"A tudatosságom eksztázisa az én kedvesem."

Forrás:

https://gurnam.blog.hu/2015/06/11/mantrak_376

bottom of page